Markweg 10, 6883 JM Velp
+31 6 51 018 103

Bigscale

Bigscale

Bigscale is de verzamelnaam voor de racemodellen in de grootste klasse. Deze auto’s worden aangedreven door een 2 takt benzine motor. Door het grote formaat van de modellen zijn deze auto’s enorm realistisch. Deze klasse benaderd ook het dichts het racen met echte auto’s. De auto’s hebben schokbrekers en schijfremmen op alle wielen  en voor de wedstrijd worden de banden opgewarmd met banden warmers. Een klasse waar rijden pure fun is met het echte race gevoel.

Toerwagen (volgens EFRA regelement)
De toerwagen is de bekendste en grootste groep in het Bigscale racen. De auto’s zijn modellen vergelijkbaar met de bekende toerwagen klasse maar dan in een schaal 1:5. Er wordt gereden met achterwiel aandrijving en een 23 cc motor. Alles is aanwezig voor de echte race beleving.

Formule 1 (volgens EFRA regelement)
Wie kent niet de formule 1, zeker nu onze MAX daar furore maakt. Ook in de Bigscale zijn er Formule 1 auto’s, maar dan in de schaal 1:5. Net als in het echt is de aandrijving op de achterwielen maar dan door een 26cc motor. Zo is Formule 1 rijden ineens voor heel veel mensen bereikbaar.

Mini (volgens Mini regelement)
De Mini klasse in de Bigscale is een echte merken cup. Vergelijkbare auto’s in opbouw en samenstelling zorgen voor optimale spanning. De mini’s zijn 4 wiel aangedreven en hebben een 26cc motor. Dit is echt het toppunt van spannend racen.

Truckklasse
Misschien wel de spectaculairste Bigscale klasse. Het is een prachtig gezicht als er een groepje race trucks samen op een bocht af stuift. Vol in de remmen en zonder brokken samen het rechte eind op. Sensatie ten top. Race trucks zijn een 1:6 copy van de geweldige race vrachtwagens. De truckklasse heeft achterwiel aandrijving met 23cc motoren.

Extra leuke is dat de diverse Bigscale klassen ook heel goed door elkaar heen kunnen rijden tijdens het trainen of bij club wedstrijden. En het mooie is niemand is kansloos. Zelfs de op papier langzamere trucks kunnen in de praktijk heel goed mee komen.