Markweg 10, 6883 JM Velp
+31 6 46074868

Nitro

Nitro

Nitro 1:10 en 1:8 (volgens DMC reglement)
In de 1:10 onroad wordt er gereden met een 4 wiel aangedreven auto, voorzien van 2 versnellingen en een 2,10 cc nitro motor waar snelheden behaald worden van boven de 100 km/h in enkele seconden. In de 1:8 onroad wordt er gereden met een 4 wiel aangedreven auto, voorzien van 2 versnellingen en een 3,48 cc nitro motor waar snelheden behaald worden van boven de 110 km/h in enkele seconden. Er zijn hier diverse fabrikanten van o.a. Mugen Seiki, Xray, Arc, Infinity en niet te vergeten van onze eigen bodem Serpent.

Met deze auto’s wordt er op verschillende niveaus gereden. Op onze clubwedstrijden wordt er met standaard motoren gereden. Deze motors hebben 5 poorten en hebben een lange levensduur. Op het Nederlands Kampioenschap en andere wedstrijden waaronder Europees en Wereld kampioenschap wordt met zeer snelle motoren gereden van diverse fabrikanten. De 1:8 nitro onroad klasse is in de wereld van nitro rc wat in de motorsport zo mooi de koningsklasse genoemd wordt.

Het afstellen van deze auto’s vergt toch wel enige vaardigheid, hiervoor is tegenwoordig het internet een uitkomst daar is van ieder merk van alles te vinden over afstelling en setups.

Snelheid lawaai en sensatie zijn de hoofd ingrediënten van deze klassen.

Klik hier voor het reglement.